torsdagen den 11:e februari 2010

Goda rådjursfärsbiffar!


Störande! Har inte haft något internet på mer än en vecka. Så därför har jag inte kunnat lägga upp något på bloggen. Men den här veckan får det bli extra mycket då!
Helgen som var roade jag mig med matlagning i köket.
Det blev Rådjursbiffar med örtsenap.
I det huvudsakliga receptet skulle det vara älgfärs, men det var brist på det här hemma så det fick bli rådjursfärs istället. Här följer nu en kort beskrivning och recept på hur man gör dessa goda biffar!

För 4 portioner behöver du:

400 gram älgfärs/rådjursfärs
1 msk potatismjöl
2 msk rosmarin och timjan senap/ någon sort av senap, 1 tsk rosmarin och 1 tsk timjan
1,5- 2 dl vatten, mjölk eller grädde.
1 msk koncentrerad viltfond
S.o.p ( salt och peppar)

Så här gör du:
Först blandar man färsen med potatismjöl, senap, 1 tsk salt och ett krm peppar.
Tillsätt vätskan.
Forma biffar av smeten. Stek dem i smör tills de får en fin färg. Behövs mycket smör, eftersom vilt är mindre fett än annat kött, så de inte bränner fast.

Till detta serverade jag med potatis och sås gjord efter eget recept!
Resultatet blev mycket lyckat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar